Blog

Rollen

In 2017 heb ik een loopbaantraject bij Cvites mogen volgen. Als ‘eerste opdracht’ heb ik een artikel over het traject geschreven. Deze staat op de website van Cvites.

Rollen

Ongeveer 2 jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel. Geen zin om mijn bed uit te komen, geen energie. Toch leverde het uiteindelijk iets op, ik mocht een loopbaantraject volgen! Tijdens het traject kreeg ik de opdracht ‘terugblik op je cv’. Je gaat kijken welke werkzaamheden je de afgelopen jaren hebt gedaan. Wat je hier leuk aan vond en juist wat niet.

Tijdens het maken van deze opdracht kwam ik er achter dat je vaak in een beroep ‘rolt’. Als je 12 bent kies je een richting (profiel) of vakkenpakket en dat ga je dan maar doen.

Je vervolgopleiding kies je hier op uit en uiteindelijk solliciteer je naar je huidige baan. Was dit een bewuste keuze? Of rolde je er in? Was het een samenloop van omstandigheden? Voor mij was dat het laatste met tot gevolg dat m’n energie op was.

Ik heb nu een carrièreswitch kunnen maken, van rechten naar communicatie. Het is nu een hele bewuste keuze om verder te gaan in het communicatievak. Ik volg een opleiding, doe werkervaring op en heb ook nog een klein beetje tijd om m’n eigen bedrijfje te starten!
Cvites heeft me geholpen helder te krijgen waar m’n sterke en zwakke punten zitten. Waar ik m’n energie uit haal en waar juist niet uit. Door middel van testen en opdrachten is het helder geworden welke richting ik op moest gaan.

Uit bijeenkomsten en gesprekken met tal van mensen is gebleken dat veel mensen rollen in de huidige functie. Je komt ergens binnen, het bedrijf gaat fuseren, je functie houdt op te bestaan… zo zijn er tal van redenen waarom mensen een bepaalde functie hebben ‘gekregen’. Na verloop van tijd ben je hier niet meer tevreden over. Het wordt dan echt tijd om over je toekomst na te denken en hier mee aan de slag te gaan!

Meisjesdroom

Opgegroeid tussen de Alfa Romeo’s. Mijn vader had (en heeft nog steeds) een Guilia uit ‘77. Mijn oom had een Guilietta en daarna een 33 uit ‘85. Kennissen van mijn ouders hadden Alfetta’s en 75-ers.

Na het behalen van mijn rijbewijs niet meteen een Alfa Romeo gekocht. Ik deelde auto’s met mijn toenmalige vriend die bijna 2 meter mat. Een Alfa Romeo was voor hem ongeschikt. Wijsheid komt met de jaren, vriend werd ingeruild voor een Alfa Romeo Spider uit 2003.

Eerst een proefrit mogen maken in een Alfa Romeo Spider van een Alfist. Een echte Alfaman, maar leende toch zijn Spider uit aan mij! Na de proefrit wist ik het zeker, het Alfa Romeo virus zit er nog! In de meest erge en ongeneeslijke vorm.

Arese

Een aantal keren op familiebezoek in Milaan geweest, maar een bezoek aan het Alfa Romeomuseum zat er steeds niet in. Tot afgelopen september.
Als een kind zo blij en gelukkig om alleen al op de parkeerplaats bij het museum te staan. We waren nog niet eens binnen…
Huidige vriend en dochtertje van 2 mee, die in het bezit is van een Alfa Romeo Spider trapauto. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Eenmaal binnen keken we onze ogen uit. Een echt Italiaans museum, gezien het oog voor detail en design. Het museum begint met vliegtuigmotoren. Erg interessant, ik wist niet dat Alfa Romeo vliegtuigmotoren heeft gebouwd.

Daarna Alfa Romeo door de jaren heen. Daar stond ze dan. De Guilia in dezelfde kleur als de Guilia van mijn vader, zucht. 21 jaar terug in de tijd.

Je loopt van de moderne auto’s, zoals de 8C en concept cars de trap af naar nog meer Guilia’s en Juniors. Ook de Alfa Romeo’s met een filmrol zijn te bewonderen.

Er valt een heel toepasselijke citaat te lezen (vrij vertaald):

“Alfa Romeo is meer dan alleen een autofabrikant:
De producten zijn meer dan conventioneel gebouwde auto’s.
Het is een soort koorts, het enthousiasme voor een vervoersmiddel. Het is een manier van leven, een heel specifieke opvatting van het motorrijtuig. Iets wat zich niet laat definiëren. Sommige delen ervan zijn niet met het gezonde verstand te verklaren.”

Orazio Satta Puliga – 1969

Via de Formule1 en DTM auto’s ga je met de roltrap naar boven, langs een wand met alle schaalmodellen. Eenmaal boven loop je de verkoopafdeling of het café in.

Afsluitend een kop cappuccino en een gelato. Weer terug naar de camper om onze reis richting de Adriatische kust te vervolgen.

 

Een week verder

Een week verder en wat gebeurde er veel! Afscheid nemen en een paar dagen later in dienst bij een ander waterschap. Dit keer in de polder, Lelystad om precies te zijn. Vanaf afgelopen week werk ik als junior communicatie adviseur bij waterschap Zuiderzeeland. Echt een voorrecht dat ik hier werkervaring op mag doen. Leuke collega’s en goede vooruitzichten.

Deze week was ook de start bij POSG. De introductiebijeenkomst in Den Bosch (Oeteldonk) was erg waardevol. Ik heb er uit meegenomen dat veel werkenden in hun baan rollen, zonder zich te realiseren of het dé ‘droombaan’ is. Je krijgt een kans en pakt die, maar is het echt iets wat bij je past? Samen met POSG gaan we, de aanwezigen bij de introductiebijeenkomst, op zoek naar die droombaan, een baan wat goed bij je past. Ieder op zijn eigen tempo, dus we zullen elkaar niet veel meer zien.