Meisjesdroom

Opgegroeid tussen de Alfa Romeo’s. Mijn vader had (en heeft nog steeds) een Guilia uit ‘77. Mijn oom had een Guilietta en daarna een 33 uit ‘85. Kennissen van mijn ouders hadden Alfetta’s en 75-ers.

Na het behalen van mijn rijbewijs niet meteen een Alfa Romeo gekocht. Ik deelde auto’s met mijn toenmalige vriend die bijna 2 meter mat. Een Alfa Romeo was voor hem ongeschikt. Wijsheid komt met de jaren, vriend werd ingeruild voor een Alfa Romeo Spider uit 2003.

Eerst een proefrit mogen maken in een Alfa Romeo Spider van een Alfist. Een echte Alfaman, maar leende toch zijn Spider uit aan mij! Na de proefrit wist ik het zeker, het Alfa Romeo virus zit er nog! In de meest erge en ongeneeslijke vorm.

Arese

Een aantal keren op familiebezoek in Milaan geweest, maar een bezoek aan het Alfa Romeomuseum zat er steeds niet in. Tot afgelopen september.
Als een kind zo blij en gelukkig om alleen al op de parkeerplaats bij het museum te staan. We waren nog niet eens binnen…
Huidige vriend en dochtertje van 2 mee, die in het bezit is van een Alfa Romeo Spider trapauto. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Eenmaal binnen keken we onze ogen uit. Een echt Italiaans museum, gezien het oog voor detail en design. Het museum begint met vliegtuigmotoren. Erg interessant, ik wist niet dat Alfa Romeo vliegtuigmotoren heeft gebouwd.

Daarna Alfa Romeo door de jaren heen. Daar stond ze dan. De Guilia in dezelfde kleur als de Guilia van mijn vader, zucht. 21 jaar terug in de tijd.

Je loopt van de moderne auto’s, zoals de 8C en concept cars de trap af naar nog meer Guilia’s en Juniors. Ook de Alfa Romeo’s met een filmrol zijn te bewonderen.

Er valt een heel toepasselijke citaat te lezen (vrij vertaald):

“Alfa Romeo is meer dan alleen een autofabrikant:
De producten zijn meer dan conventioneel gebouwde auto’s.
Het is een soort koorts, het enthousiasme voor een vervoersmiddel. Het is een manier van leven, een heel specifieke opvatting van het motorrijtuig. Iets wat zich niet laat definiëren. Sommige delen ervan zijn niet met het gezonde verstand te verklaren.”

Orazio Satta Puliga – 1969

Via de Formule1 en DTM auto’s ga je met de roltrap naar boven, langs een wand met alle schaalmodellen. Eenmaal boven loop je de verkoopafdeling of het café in.

Afsluitend een kop cappuccino en een gelato. Weer terug naar de camper om onze reis richting de Adriatische kust te vervolgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *